Team Sweden är glada över att presentera Provinum som ny exklusiv vinpartner och sponsor till Bocuse d’Or Team Sweden. Andreas Stenberg, ordförande för Bocuse d’Or Sweden, om det nya sponsorskapet med Provinum: ”I Bocuse d’Or visar vi upp det allra bästa och mest avancerade av svensk gastronomi. För att nå världstoppen krävs det att vi…
Läs merNyhetsflöde
Paula Bernzen från Dackeskolan vinner Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2024
Under onsdagen den 10 april hölls årets upplaga av Bocuse d’Or Sweden Commis Award under GastroNord på Stockholmsmässan. Tävlingen lockade fram fem finalister, noga utvalda genom ett receptkval, som hade tre timmar på sig att frambringa en modern mellan- eller huvudrätt med torsk som huvudråvara. Med skickligt handlag och kreativitet skapade Paula Bernzen en rätt…
Läs merTeam Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europé!
Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or – världens mest ansedda gastronomiska tävling. ”Jag är så otroligt stolt över hela teamet! Det här är ett kvitto på att…
Läs merTävlingsbidraget
I Europa-finalen av Bocuse d’Or fick samtliga 20 deltagande europeiska länder 5 timmar och 30 minuter på sig att tillreda två olika rätter med olika råvaror i de två kategorierna platter och plate. Platter Gräddrimmad skrei & rostad kammussla med citronverbena.Mjölkkokt jordärtskocka, korianderfrö & makrutlime. Trädgårdssallad, blekselleri & persilja & musselsmörsås med kelpoljaBuljong på klippfisk, ingefära & ”klimp”.…
Läs merJimmi Eriksson blir hedersmedlem i Bocuse d’Or Winners Association
Trondheim 19/3 2024 Vi är stolta att meddela att Jimmi Eriksson ikväll blev invald som Bocuse Honoris Causa i Bocuse d’Or Winners Association under ett officiellt event i Trondheim. Denna utmärkelse är ett erkännande på att Jimmi skulle haft en pallplats i världsfinalen av Bocuse d’Or i Lyon 2023 och teamets enastående bidrag i tävlingen. Bocuse d’Or…
Läs merNu kan vi presentera årets finalister till Commis Award!
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. I år har vi fått…
Läs merBocuse d’Or Europa 2024
Den 19-20 mars avgörs Bocuse d’Or Europa i Trondheim. Sveriges kandidat är Gustav Leonhardt och med sig i teamet har han sin commis, Noel Moglia, coach Peter Asp Jelksäter och jury och president Tommy Myllymäki. Hur går finalen i Bocuse d’Or Europa till? Finalen i Bocuse d’Or Europe består av två moment. Under…
Läs merInbjudan till Commis Award 2024
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. Årets upplaga av Bocuse d’Or…
Läs merInbjudan till Commis Award 2023
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. Årets upplaga av Bocuse d’Or…
Läs merÄr du Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2024/2025?
ANSÖKAN ÖPPEN Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och fantastiska möjligheter för en framtida karriär. Anmäl dig genom att maila CV till kandidat@bocusedorsweden.se SENAST 30 november. Kandidaterna annonseras den 15 december. De utvalda kandidaterna kommer att få möjlighet att följa med till världsfinalen i Lyon 22-23 januari…
Läs mer