Nyhetsflöde

Är du Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2024/2025?

ANSÖKAN ÖPPEN Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och fantastiska möjligheter för en framtida karriär. Anmäl dig genom att maila CV till kandidat@bocusedorsweden.se SENAST 30 november. Kandidaterna annonseras den 15 december. De utvalda kandidaterna kommer att få möjlighet att följa med till världsfinalen i Lyon 22-23 januari…

Läs mer

Commis Award 2022 – vinnare Isabella Winkler

Under torsdagen korades 18-åriga Isabella Winkler till vinnare i Bocuse d’Or Sweden Commis Award. Kocktävlingen som utser Sveriges bästa kvinnliga commis, det vill säga assistent i ett proffskök. Bland de fyra finalisterna, alla sistaårselever på kockgymnasier, lyckades Isabella Winkler övertyga juryn med sin tallrikspresentation för tio personer. Vinsten innebär en biljett till världsfinalen i Bocuse…

Läs mer

Sverige prisade för bästa fat och bästa commis i Bocuse d’Or Europe

Jimmi Eriksson och Team Sweden tog sig under torsdagen vidare till världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon 2023. Platsen säkrades under den europeiska kvaltävlingen i Budapest där Sverige knep en hedrande fjärde plats. 19-åriga Thilda Mårtensson fick pris som bästa commis/assistent dessutom fick Sverige specialpriset för tävlingens bästa fatpresentation. Europafinalen avgjordes efter två dagars tävlande…

Läs mer

Jimmi Eriksson vinnare i Bocuse d’Or Sverige

Jimmi Eriksson är Sveriges nya kandidat i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Jimmi Eriksson vann den svenska uttagningen mot Christian Siberg efter en tajt final i tävlingsköket på Restaurangakademin i Stockholm. Tävlingsrätterna bedömdes av den namnkunniga juryn bestående av bland andra Tommy Myllymäki, Jonas Dahlbom och Henrik Norström. För Jimmi Eriksson innebär vinsten att…

Läs mer

Grattis Team Sweden och Sebastian

Sverige, med Sebastian Gibrand i spetsen, hamnade på en hedervärd femteplats. Sverige tilldelades samtidigt pris för bästa presentation av trerättersmenyn i take-away-låda. Högst upp på prispallen stod Frankrike, silvermedaljen gick till Danmark och bronset till Norge. Totalt deltog 21 länder i världsfinalen i Lyon. Tävlingsrätterna i år bestod av en trerätters take-away-meny baserad på tomat…

Läs mer

Vem blir Sveriges nästa kandidat i Bocuse d’Or 2022-2023?

Den 28 oktober kl 16.30 på Restaurangakademien i Stockholm vet vi vem som tar hem titeln som Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2022-2023. Kandidater är Christian Siberg och Jimmi Eriksson.Christian Siberg har vid sin sida commis Oliver Wallerius och coach Jon Hollström.Jimmi Erikssons team består av commis Thilda Mårtensson och coach Martin Brag. Kandidaterna ska…

Läs mer

Världsfinalen i Bocuse d’Or avgörs 26-27 september

Tidigare i vår presenterades årets råvaror och regler inför finalen i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Årets upplaga är framflyttad på grund av pandemin, men den 26-27 september ska världsfinalen i Bocuse d’Or avgöras enligt tradition i Lyon. På menyn står fjäderbladsbog med tre vegetariska garnityr samt en trerätters take-away baserad på tomat. Sebastian…

Läs mer

Satsningen på Bocuse d’Or fortsätter efter VM

Efter några skälvande dagar i september kommer vi att veta om Sverige och Sebastian Gibrand tar hem guldet i världens mest prestigefyllda kock-tävling, Bocuse d’Or. Nu är också framtida satsningar säkrade då Restaurangakademien AB från hösten tar över driften av satsningen från Gastronomi Sverige AB – tillsammans med tidigare Bocuse d’Or-tävlanden där Jonas Dahlbom och…

Läs mer

Take-Away bland nyheterna i Bocuse d’Or

För fatpresentationen är huvudråvaran Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Rätten ska serveras med tre vegetariska garnityr varav ett ska vara ragu. Tallrikstemat i år är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. I varmrätten ska även räkor ingå. Alla tre rätter presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda som respektive team…

Läs mer