Nyhetsflöde

Tävlingsbidraget

I Europa-finalen av Bocuse d’Or fick samtliga 20 deltagande europeiska länder 5 timmar och 30 minuter på sig att tillreda två olika rätter med olika råvaror i de två kategorierna platter och plate. Platter Rosastekt reninnanlår, glaserad tunga & färserad toppmurkla.Stuvad kål med lättrökt mörbrässerad renlägg, vitlök & persilja. Kryddig steksky med brynt smör.Bakad renblod-…

Läs mer

Jimmi Eriksson blir hedersmedlem i Bocuse d’Or Winners Association

Trondheim 19/3 2024 Vi är stolta att meddela att Jimmi Eriksson ikväll blev invald som Bocuse Honoris Causa i Bocuse d’Or Winners Association under ett officiellt event i Trondheim. Denna utmärkelse är ett erkännande på att Jimmi skulle haft en pallplats i världsfinalen av Bocuse d’Or i Lyon 2023 och teamets enastående bidrag i tävlingen.  Bocuse d’Or…

Läs mer

Inbjudan till Commis Award 2023

Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. Årets upplaga av Bocuse d’Or…

Läs mer

Är du Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2024/2025?

ANSÖKAN ÖPPEN Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och fantastiska möjligheter för en framtida karriär. Anmäl dig genom att maila CV till kandidat@bocusedorsweden.se SENAST 30 november. Kandidaterna annonseras den 15 december. De utvalda kandidaterna kommer att få möjlighet att följa med till världsfinalen i Lyon 22-23 januari…

Läs mer

Commis Award 2022 – vinnare Isabella Winkler

Under torsdagen korades 18-åriga Isabella Winkler till vinnare i Bocuse d’Or Sweden Commis Award. Kocktävlingen som utser Sveriges bästa kvinnliga commis, det vill säga assistent i ett proffskök. Bland de fyra finalisterna, alla sistaårselever på kockgymnasier, lyckades Isabella Winkler övertyga juryn med sin tallrikspresentation för tio personer. Vinsten innebär en biljett till världsfinalen i Bocuse…

Läs mer

Sverige prisade för bästa fat och bästa commis i Bocuse d’Or Europe

Jimmi Eriksson och Team Sweden tog sig under torsdagen vidare till världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon 2023. Platsen säkrades under den europeiska kvaltävlingen i Budapest där Sverige knep en hedrande fjärde plats. 19-åriga Thilda Mårtensson fick pris som bästa commis/assistent dessutom fick Sverige specialpriset för tävlingens bästa fatpresentation. Europafinalen avgjordes efter två dagars tävlande…

Läs mer