Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or.

Årets upplaga av Bocuse d’Or Sweden Commis Awards består av två tävlingsfaser.

Fas 1: Anmälan (inskick av recept och bild).

Fas 2: Finaltävling på Münchenbryggeriet.

Av samtliga inskickade recept (Fas 1) kommer en jury att plocka ur 3 stycken tävlande som får laga upp sina inskickade recept inför juryn (Fas 2). Årets finaltävling genomförs den 2 maj på Münchenbryggeriet i Stockholm där Jesper Johansson (VD Restaurangakademien) är tävlingsledare. 

Årets tävlingsuppgift

Årets uppgift är att laga en modern rätt med kolja som huvudråvara enligt följande kriterier.

Rätten ska serveras i sin helhet på tallrik. Endast sås à part är tillåtet.

Helt valfritt hur koljan tillagas. Helt valfritt gällande tillbehör och såser.

Tävlande tar själv med valfritt porslin. Totalt 6 portioner.

I första delen av tävlingen vill vi att tävlande skickar in ett en bild och recept på sitt tävlingsbidrag. Tre finalister kommer att få laga upp sina rätter inför juryn. I finaltävlingen kommer samtliga tävlande ha totalt 120 minuter till sitt förfogande för uppsättning kök och matlagning.

Eftersom matlagningstiden är begränsad till 120 minuter får tävlande förbereda samtliga råvaror (skala, skära, väga, mäta, mala) samt ta med färdig buljong och fond (dock ej färdig sås). Mer information om tävlingen och hur du anmäler dig finner du här.

Postad avAndreas Stenberg