Under onsdagen den 10 april hölls årets upplaga av Bocuse d’Or Sweden Commis Award under GastroNord på Stockholmsmässan.

Tävlingen lockade fram fem finalister, noga utvalda genom ett receptkval, som hade tre timmar på sig att frambringa en modern mellan- eller huvudrätt med torsk som huvudråvara. Med skickligt handlag och kreativitet skapade Paula Bernzen en rätt som imponerade på juryn.

Paulas vinnarrätt, bestående av fänkålsbakad torskrygg med frasig jordärtskocka, ramslöksblomma, kräftmousseline och skummad kräftsås med XO, visade inte bara upp hennes tekniska färdigheter utan också hennes förmåga att blanda klassiska och moderna element på ett stilfullt sätt.

Paula Bernzen coachades av sin lärare Katarina Westlund och assisterades av commisen Edwin Gustafsson under tävlingen.

Juryns motivering för att välja Paula som vinnare lyfte fram hennes respekt för huvudråvaran, hennes träffsäkra smaker och hennes förmåga att kombinera klassiska och moderna inslag på tallriken – egenskaper som gör henne till en kommande stjärna inom branschen.

Utöver titeln vinnare av Commis Award 2024 kommer Paula att få;

  • En resa till VM-finalen av Bocuse d’Or i Lyon i januari 2025 tillsammans med Team Sweden.
  • En middag för två personer på en restaurang kopplad till Bocuse d’Or Team Sweden.
  • En valfri dagskurs på Restaurangakademien.
  • Presentkort och gåvor från partners.

På andra plats kom Hilda Cronqvist från Sturegymnasiet Halmstad och bronsplatsen kneps av Johanna Kåresved från Anders Ljungstedts gymnasium Linköping

Postad avemely