Kandidat 2022/2023

Jimmi Eriksson
representerar Sverige

Var tredje år hålls uttagningen i Bocuse d’Or Sverige där Svenska kockar i toppskiktet möts för att utse Sveriges kandidat i Bocuse d’Or. Med kandidaten arbetar både Coach och Commis samt ett brett nät av kockkollegor tillsammans, som Team Sweden, för att möjliggöra kandidatens vision inför både det europeiska mästerskapet och senare världsmästerskapet i världens mest prestigefyllda kocktävling.

Flerfaldigt Prisbelönta

JIMMI ERIKSSON

Jimmi Eriksson är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2022/2023, en roll som han strävat efter och målmedvetet arbetat emot under flera år. Jimmi är tidigare flerfaldigt prisbelönt tävlingskock och kan bland annat stoltsera med titeln Årets Kock 2016, guld från Nordiska Mästerskapen och guld i Global Chef Challenge. Dessutom har han flera års erfarenhet som lagkapten för kocklandslaget. Innan tävlingen drev han Jimmi Eriksson Gastronomi parallellt med uppdraget som kulinarisk ambassadör för Compass Group. Hans vilja att ständigt utvecklas och förbättras både som kock och som människa är en stor drivkraft, något som bland annat märks i hans förmåga att ständigt överraska i såväl smakkombinationer och konsistens som i de visuella presentationerna.

Jimmi Eriksson gick segrande ur matchen mot i Christian Siberg i den Svenska uttagningen hösten 2021.

Jimmi Eriksson och Team Sweden tog en hedrande fjärde plats under Bocuse d'Or Europe 2022 och kvalificerade sig därmed vidare till Finalen i Lyon 2023. Team Sweden fick även specialpris för bästa fatpresentation.

THILDA MÅRTENSSON

Thilda Mårtensson har sedan sin avslutade utbildning haft ett stort engagemang för kocktävlingar med siktet inställt på Bocuse d’Or. Hon har varit Jimmi Erikssons commis sedan den senaste svenska uttagningen. Thilda har tidigare vinster från både gymnasie-SM och Bocuse d’Or Sweden Commis Award i bagaget. Hon har sedan examen även arbetat på Sturehof och Tegelbacken. Thilda har dessutom assisterat Sebastian Gibrand i Bocuse d’Or Swedens träningskök de senaste åren.

Thilda Mårtensson fick under Bocuse d'Or Europe 2022 pris som bästa commis/assistent.

Teamet bakom duon

TOMMY MYLLYMÄKI

Tommy Myllymäki är Sveriges President i Bocuse d’Or och en av Sveriges mest välrenommerade kockar. Hans senaste krog Aira på Djurgården i Stockholm belönades 2021 med en stjärna i Guide Michelin. I Bocuse d’Or har han kammat hem ett silver och ett brons i världsfinalen i Lyon samt ett guld i Europafinalen på hemmaplan i Stockholm 2014. Dessutom coachade han Sebastian Gibrand till en silvermedalj i Bocuse d’Or 2019. Till sin meritlista kan han även lägga titeln Årets Kock och förstaplatsen i Kockarnas Kamp.


MARTIN BRAG

Martin Brag har varit Jimmi Erikssons coach sedan den svenska uttagningen i Bocuse d’Or. Martin har jobbat som kock i hela sitt yrkesverksamma liv med en bakgrund från Aquavit i New York och från Rockpool i Australien. Hemma i Sverige har han bland annat arbetat som kökschef på Pontus! och som kreativt ansvarig på Ett hem. Spännande erfarenheter genom åren inkluderar även Nobelbanketten som ansvarig för varmrätten under Klas Lindberg och som personlig kock för Kungafamiljen på Öland. Från Årets Kock har han med sig en silvermedalj. Idag driver Martin Brag sin egen verksamhet med stora och små uppdrag både i Sverige och internationellt.

Till toppen