ANSÖKAN ÖPPEN
Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och fantastiska möjligheter för en framtida karriär.

Anmäl dig genom att maila CV till kandidat@bocusedorsweden.se SENAST 30 november. Kandidaterna annonseras den 15 december.

De utvalda kandidaterna kommer att få möjlighet att följa med till världsfinalen i Lyon 22-23 januari 2023. Det är endast möjligt att tävla en tävlingsomgång i taget, dvs ej tävla två omgångar efter varandra.
Den Svenska uttagningen äger rum under våren 2023.
Bocuse d’Or Europe hålls I Trondheim under våren 2024.
Bocuse d’Or Världsfinalen äger rum i Januari 2025.

Bocuse d’Or är världens mest prestigefulla matlagningstävling och startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Tävlingen kallas VM för kockar. Bocuse d’Or arrangeras vartannat år i Lyon. Bocuse d’Or har utvecklats till mycket mer än en tävling. Idag ett globalt nätverk för gastronomi, måltid och turism på fem kontinenter. Totalt deltar 60 länder som via kvaltävlingar på varje kontinent blir 24 tävlande i VM finalen Bocuse d’Or.

Sverige har deltagit med framgång sedan starten 1987. Med den erfarenheten har vi byggt upp ett gediget internationellt nätverk. Genom deltagandet har vi medverkat till att utveckla svensk gastronomi till en erkänd position internationellt.

Postad avSanna Aspberg

Projektledare på Bocuse d'Or Sweden