Trondheim 19/3 2024

Vi är stolta att meddela att Jimmi Eriksson ikväll blev invald som Bocuse Honoris Causa i Bocuse d’Or Winners Association under ett officiellt event i Trondheim. Denna utmärkelse är ett erkännande på att Jimmi skulle haft en pallplats i världsfinalen av Bocuse d’Or i Lyon 2023 och teamets enastående bidrag i tävlingen. 

Bocuse d’Or Sweden slutade på en fjärdeplats under Bocuse d’Or 2023. Det fanns omständigheter kring Jimmis poäng och placering som har blivit ifrågasatt. Organisationen bakom tävlingen har undersökt detta sedan finalen och kommit fram till att det fanns faktorer utanför tävlingsarrangörernas kontroll som ledde till detta fel.

Bocuse d’Or Winners Association har därför idag gett honom utmärkelsen Honoris Causa i Bocuse d’Or-winners, en titel som erkänner hans legitima plats bland de övriga vinnarna.

Att bli invald som hedersmedlem i Bocuse d’Or Winners Association är ett välförtjänt erkännande av hans betydande bidrag till gastronomin och ständiga strävan mot excellens. Vi ser fram emot att fortsätta följa Jimmis framgångar och hur han fortsätter att inspirera och driva branschen framåt.

Jimmi har en imponerande karriär hittills. Han var årets Nobelkock 2022, Bocuse d’Or Swedens kandidat 2022-2023, vunnit Årets Kock, Nordiska mästerskapen och guld med Kocklandslaget under Culinary Worldcup.

“Dear Jimmi, welcome to the family”

Jerome Bocuse – President Bocuse d’Or

För mer info om Jimmis utmärkelse: https://www.bocusedor-winners.com/en/chefs/jimmi-eriksson-2/

Postad avEmely Hesselgren