Den 19-20 mars avgörs  Bocuse d’Or Europa i Trondheim.  

Sveriges kandidat är Gustav Leonhardt och med sig i teamet har han sin commis, Noel Moglia, coach Peter Asp Jelksäter och jury och president Tommy Myllymäki.  

Hur går finalen i Bocuse d’Or Europa till? 

Finalen i Bocuse d’Or Europe består av två moment. Under det första momentet har deltagande team 5 timmar och 30 minuter på sig att tillaga en kreativ, estetisk och extravagant servering för 14 personer med fokus på råvarorna skrei, pilgrimsmussla och klippfisk.  

Det andra momentet går ut på att under 4 timmar och 55 minuter tillaga en rätt som serveras med två tallrikar samtidigt, och i det här momentet är huvudråvarorna ren och norsk akvavit. Huvudråvarorna till momenten väljs ut av tävlingsledningen och ska ha en anknytning till det land som är värd för finalen, i detta fall handlar det alltså om traditionellt norska råvaror. 

Följ tävlingen från hemmaplan

Vill du veta vad som händer under finalen?  

Det kommer att finnas en livesändning från tävlingen 
https://www.bocusedor.com/en/streaming Och självklart ska ni följa oss på Instagram för spännande uppdateringar.  Instagram

Postad avemely