För fatpresentationen är huvudråvaran Fjäderbladsbog (Blade of Beef). Rätten ska serveras med tre vegetariska garnityr varav ett ska vara ragu. Tallrikstemat i år är en trerätters måltid (förrätt, varmrätt och dessert) baserad på tomat. I varmrätten ska även räkor ingå. Alla tre rätter presenteras för juryn som en helhet i en take-away-låda som respektive team…
Läs merNyhetsflöde
Sebastian Gibrand är Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2020/2021
Tidigare i år tog Sebastian Gibrand hem en silvermedalj för Sverige i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Nu har han guldmedaljen i sikte, efter att ha vunnit den nationella uttagningen Bocuse d’Or Sverige där han ställdes mot Lindor Wink. Kandidaterna i Bocuse d’Or Sverige lagade varsin lammrätt med svenskt höstlamm från Mörkö…
Läs merBrons till Sebastian Gibrand och Team Sweden i Bocuse d’or Europe
Sverige kom på tredje plats bland Europas främsta kockar när den europeiska uttagningen till Bocuse d’Or avgjordes i Tallinn under fredagen. På fem timmar och 35 minuter tillagade Sebastian Gibrand de svenska tävlingsrätterna inför tiotusentals åskådare – på distans. Placeringen innebär en säkrad plats till den stora världsfinalen i Lyon i juni 2021. Guldet gick…
Läs merCommis Award 2020 – vinnare Thilda Mårtensson
Den 28 maj korades Thilda Mårtensson från Stockholm som vinnare vid världspremiären av Gastronomi Sverige Commis Award, nya kocktävlingen som riktar sig till unga kvinnliga kockar. Syftet med tävlingen är att få fler kvinnor att stanna i branschen och att ställa upp i internationella tävlingssammanhang. På andra plats kom Evelina Änggren från Halmstad och på…
Läs merDe europeiska uttagningarna
Sebastian Gibrand och hela svenska teamet har arbetat med att sätta menyerna för tävlingarna i Tallinn. På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera. Rätterna tillagas efter givna råvaror och regler för antal tillbehör, såser, etc. Råvaror fatpresentationen…
Läs merSvenska drömteamet samlat för Bocuse d’Or 2020/2021
Sebastian Gibrand är Sveriges representant för andra gången i rad och satsar nu all sin tid, erfarenhet, kraft och viljestyrka för att få stå högst upp på pallen i Bocuse d’Or. Med sig har han svenska teamets coach, tillika kompisen och veteranen i sammanhanget, Jonas Dahlbom. Henrik Norström är Sveriges president i den svenska satsningen…
Läs merSilver till Sverige i världsfinalen i Bocuse d’Or
Världsfinalen i Bocuse d’Or avgjordes i Lyon den 29 – 30 januari 2019. 24 nationer slogs om de åtråvärda pallplatserna. Det blev återigen nordiskt i topp då Sverige tog silvret med en minimal marginal till segrande Danmark. Bronset gick till Norge. Det svenska teamet bestod av Sebastian Gibrand, coach Tommy Myllymäki, assistent/commis Gustav Leonhardt och…
Läs mer