Bocuse d'Or Sweden

Vi tar Sverige ut i världen så att världen kommer till Sverige

Bocuse d’Or är världens främsta och mest prestigefyllda internationella tävling för kockar och avgörs vartannat år i Lyon, Frankrike. Tävlingen, som grundades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse, har idag utvecklats till ett globalt nätverk för gastronomi, måltid och turism.

Totalt deltar 60 länder, som via kvaltävlingar på varje kontinent, blir 24 tävlande länder i VM finalen i Bocuse d'Or.

Sverige har deltagit med framgång sedan starten 1987. Genom åren har Bocuse d’Or utvecklats och konkurrensen hårdnat markant, vilket också innebär att högre krav ställs på både tävlingskockarna och nationernas organisationer. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden.


TILLSAMMANS UTVECKLAR VI SVENSK GASTRONOMI

Bocuse d’Or Sweden bildades av de kockar som tidigare tävlat, man ville hjälpa nya talanger att komma fram. 2021 togs ägarskapet över av Restaurangakademien AB.


SVENSKA KANDIDATER & RESULTAT

Bocuse d'Or 1987-2025

Gustav Leonhardt

JIMMI ERIKSSON

Sebastian Gibrand

SEBASTIAN GIBRAND

2ND PLACE 2019
BOCUSE D’ARGENT
5TH PLACE 2021

Alexander Sjögren

7TH PLACE 2017

Tommy Myllymäki

2ND & 3RD PLACE 2011 & 2015
BOCUSE D’ARGENT
Adam Dahlberg

Adam Dahlberg

6TH PLACE 2013
Jonas Lundgren

Jonas Lundgren

2ND PLACE 2009
BOCUSE D’ARGENT
Markus Aujalay

Markus Aujalay

5TH PLACE 2007
Jonas Dahlbom

Jonas Dahlbom

4TH PLACE 2005
Paul Svensson

Paul Svensson

5TH PLACE 2003

Henrik Norström

2ND PLACE 2001
BOCUSE D’ARGENT
Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren

BOCUSE D’OR 1ST PLACE
Melker Andersson

Melker Andersson

2ND PLACE 1995
BOCUSE D’ARGENT
Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson

7TH PLACE 1993
Crister Svantesson

Crister Svantesson

5TH & 12TH PLACE 1989 & 1991

Christer Lingström

DNQ 1987
Till toppen