Tidigare i vår presenterades årets råvaror och regler inför finalen i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Årets upplaga är framflyttad på grund av pandemin, men den 26-27 september ska världsfinalen i Bocuse d’Or avgöras enligt tradition i Lyon. På menyn står fjäderbladsbog med tre vegetariska garnityr samt en trerätters take-away baserad på tomat.

Sebastian Gibrand är Sveriges representant i Bocuse d’Or och satsar nu allt på att kamma hem den efterlängtade svenska guldmedaljen. Nu planeras de svenska tävlingsrätterna för fullt och i maj kliver hela Team Sweden in i träningsköket på Stockholmsmässan.

– Det är väldigt intressanta, helt nya typer av rätter som vi nu förbereder för fullt. Resan hit har blivit lite utdragen vilket samtidigt gett oss tid för återhämtning och reflektion. Nu är planen för träning och prestation satt och vi är otroligt samspelta och redo för världsfinal, säger Sebastian Gibrand.

Team Sweden tog en bronsmedalj i den europeiska uttagningen till Bocuse d’Or förra året och säkrade då en plats till världsfinalen. Planen för årets VM är att ta guld och därmed slå senaste försöket 2019 då Sverige vann silver. Totalt har 24 nationer kvalat in till världsfinalen i Lyon.

Postad avSanna Aspberg

Projektledare på Bocuse d'Or Sweden