Den 28 oktober kl 16.30 på Restaurangakademien i Stockholm vet vi vem som tar hem titeln som Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2022-2023.

Kandidater är Christian Siberg och Jimmi Eriksson.
Christian Siberg har vid sin sida commis Oliver Wallerius och coach Jon Hollström.
Jimmi Erikssons team består av commis Thilda Mårtensson och coach Martin Brag.

Kandidaterna ska presentera två rätter var. Den första är vegetarisk och har svamp och potatis som huvudråvaror, de ska vara tydligt framträdande i smak och presentation.

Rätten ska lagas till 8 personer.

Den andra tävlingsrätten är en kötträtt där huvudråvaran är en kvarts rapsgris från Scan. Tre stycken garnityr, varav ett ska vara veganskt, och en sås ska serveras till.

Rätten ska presenteras på fat till 8 personer.

Juryn sätter poäng på Smak, Presentation, Teknik och Organisation

Juryn består av:
Jonas Dahlbom, juryns ordförande
Tommy Myllymäki
Desirée Jaks
Henrik Norström
Florencia Abella
Markus Aujalay
Sebastian Gibrand

Postad avSanna Aspberg

Projektledare på Bocuse d'Or Sweden