Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or – världens mest ansedda gastronomiska tävling. ”Jag är så otroligt stolt över hela teamet! Det här är ett kvitto på att…
Läs merNyhetsflöde
Tävlingsbidraget
I Europa-finalen av Bocuse d’Or fick samtliga 20 deltagande europeiska länder 5 timmar och 30 minuter på sig att tillreda två olika rätter med olika råvaror i de två kategorierna platter och plate. Platter Rosastekt reninnanlår, glaserad tunga & färserad toppmurkla.Stuvad kål med lättrökt mörbrässerad renlägg, vitlök & persilja. Kryddig steksky med brynt smör.Bakad renblod-…
Läs merJimmi Eriksson blir hedersmedlem i Bocuse d’Or Winners Association
Trondheim 19/3 2024 Vi är stolta att meddela att Jimmi Eriksson ikväll blev invald som Bocuse Honoris Causa i Bocuse d’Or Winners Association under ett officiellt event i Trondheim. Denna utmärkelse är ett erkännande på att Jimmi skulle haft en pallplats i världsfinalen av Bocuse d’Or i Lyon 2023 och teamets enastående bidrag i tävlingen. Bocuse d’Or…
Läs merNu kan vi presentera årets finalister till Commis Award!
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. I år har vi fått…
Läs merBocuse d’Or Europa 2024
Den 19-20 mars avgörs Bocuse d’Or Europa i Trondheim. Sveriges kandidat är Gustav Leonhardt och med sig i teamet har han sin commis, Noel Moglia, coach Peter Asp Jelksäter och jury och president Tommy Myllymäki. Hur går finalen i Bocuse d’Or Europa till? Finalen i Bocuse d’Or Europe består av två moment. Under…
Läs merInbjudan till Commis Award 2024
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. Årets upplaga av Bocuse d’Or…
Läs merInbjudan till Commis Award 2023
Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or. Årets upplaga av Bocuse d’Or…
Läs merÄr du Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2024/2025?
ANSÖKAN ÖPPEN Bocuse d’Or är världens främsta tävling för kockar. Att delta öppnar ett internationellt nätverk och fantastiska möjligheter för en framtida karriär. Anmäl dig genom att maila CV till kandidat@bocusedorsweden.se SENAST 30 november. Kandidaterna annonseras den 15 december. De utvalda kandidaterna kommer att få möjlighet att följa med till världsfinalen i Lyon 22-23 januari…
Läs merCommis Award 2022 – vinnare Isabella Winkler
Under torsdagen korades 18-åriga Isabella Winkler till vinnare i Bocuse d’Or Sweden Commis Award. Kocktävlingen som utser Sveriges bästa kvinnliga commis, det vill säga assistent i ett proffskök. Bland de fyra finalisterna, alla sistaårselever på kockgymnasier, lyckades Isabella Winkler övertyga juryn med sin tallrikspresentation för tio personer. Vinsten innebär en biljett till världsfinalen i Bocuse…
Läs merSverige prisade för bästa fat och bästa commis i Bocuse d’Or Europe
Jimmi Eriksson och Team Sweden tog sig under torsdagen vidare till världsfinalen i Bocuse d’Or i Lyon 2023. Platsen säkrades under den europeiska kvaltävlingen i Budapest där Sverige knep en hedrande fjärde plats. 19-åriga Thilda Mårtensson fick pris som bästa commis/assistent dessutom fick Sverige specialpriset för tävlingens bästa fatpresentation. Europafinalen avgjordes efter två dagars tävlande…
Läs mer