
Program och information om den nationella uttagningen till Bocus d’Or, Bocuse d’Or Sweden Commis Award och Sommelier- SM på Münchenbryggeriet den 31 mars 2025
Den 31 mars samlas den svenska gastronomiska eliten på Münchenbryggeriet i Stockholm för en unik branschdag. Restaurangakademien och Svenska Sommelierföreningen står värdar för tre stora tävlingar: den svenska uttagningen till Bocuse d’Or, Bocuse d’Or Sweden Commis Award och Sommelier-SM.
Under dagen får du som besökare möjlighet att följa några av Sveriges mest lovande kockar och sommelierer i deras kamp om prestigefyllda titlar. Dessutom fylls Münchenbryggeriet med utställare och branschaktörer.
När: Måndag 31 mars 2025 9:00-18:00
Var: Münchenbryggeriet, Stockholm
Entré: Gratis
Tävlande i nationella uttagningen för Bocuse d’Or
- Ludwig Tjörnemo, kök 1
- Pontus Wellén, kök 2
- Oskar Persson, kök 3
Tävlande i Bocuse d’Or Sverige Commis Award
- Amanda Eriksson, Stockholms Hotell- & Restaurangskola, kök 1
- Lemlem Abraham, Dackeskolan, kök 2
- Alma Knez, Sturegymnasiet, kök 3
Tävlingstider
Commis Award: 08:10-10:20
Bocuse d’Or: 12:00-16:50
Sommelier SM: 13:00-15:30
Prisutdelning (cirkatider)
Commis Award: 12:30
Bocuse d’Or: 17:45
Sommelier SM: 17:00
Övriga aktiviteter i Arkaden (ligger i anslutning till mässhallen)
11:00, 12:00 och 15:00 Italiensk inspiration med Alexander från Menigo.
Låt dig bli hänförd av smaker och dofter från Menigos spännande Italienska sortiment. Här får du smaka spännande kombinationer och inspireras av en riktig Italienkännare. Ingen föranmälan krävs
13:00 Samtal med John Andersson på Lursta och Gustav Leonhardt, Sveriges Bocuse d’Or kandidat 2023-2025, om design och mat i kombination.
John var den som designade faten år Gustav under Bocuse d’Or. Välkommen till ett inspirerande samtal där John och Gustav berättar om processen och sina erfarenheter att arbeta med design och mat. Ingen föranmälan krävs
Läs mer om Lursta och design
14:00 Glasprovning med Sundqvist.
Tillsammans med Matt från Riedel kommer du få prova tre olika viner i tre olika glas. De olika glasen är designade för att framhäva vinernas egenskaper på bästa sätt. Efter provningen kommer du få behålla glasen.
18-årsgärns, föranmälan krävs