Efter att i mars månad tagit hem silvret i Bocuse d’Or Europe laddar nu Sveriges kandidat Gustav Leonhardt för att knipa guldet framför konkurrenterna under världsfinalen i Lyon i januari. Sverige har inte vunnit tävlingen sedan 1997 då Mathias Dahlgren tog hem landets hittills första guld – och det är något Gustav Leonhardt vill ändra på.
”Det handlar om att lita på processen och att hålla sig iskall, fokuserad och lugn. Jag älskar att tävla och att vinna hade varit otroligt, inte bara för egen del men också att få sätta Sverige ytterligare på den gastronomiska kartan. Att representera mitt land i Bocuse d’Or är något jag länge sett fram emot och jag kan inte beskriva nog med ord hur mycket det betyder. Jag är på rätt plats i livet för att ta hem det hela.”, säger Gustav Leonhardt.
Inför tävlingen laddar Gustav upp med hårdträning i köket och aktiviteter som håller både hans kropp och sinne i toppform. Vid sin sida har han Team Swedens Coach Peter Asp Jelksäter, Commis Noel Moglia och President Tommy Myllymäki. Men det finns en annan viktig person som stöttar och driver Gustav framåt – hans fästmö Astrid.
”Den här satsningen hade inte varit möjlig utan alla fantastiska människor runt om som stöttar och pushar mig framåt, inte minst min fästmö Astrid. Förberedelserna är så pass tuffa, med stressiga situationer där bra helt enkelt inte räcker – du måste vara bäst. Meditation och självrannsakan hjälper mycket, och jag jobbar dagligen med den mentala biten. Jag håller också igång den fysiska träningen med löpning och badminton, och försöker samtidigt att hålla helgerna fria för annat. Det är en krävande men otroligt rolig period i mitt liv!”, fortsätter Gustav Leonhardt.
Bocuse d’Or går av stapeln den 26 och 27 januari 2025 i Lyon, Frankrike. För mer information, vänligen kontakta Emely Hesselgren, Restaurangakademien på [email protected].