
Är du en ung kvinna som går sista året på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet och drömmer om att tävla i matlagning? Då är Bocuse d’Or Sweden Commis Awards din chans att visa vad du går för!
Commis Award syftar till att inspirera fler kvinnor att tävla i matlagning och hitta framtida talanger för Sveriges Bocuse d’Or-satsning. Tävlingen består av två faser:
- Fas 1: Anmälan med recept och bild senast den 14 februari 2025.
- Fas 2: Final den 31 mars 2025 på Münchenbryggeriet i Stockholm, i samband med den svenska Bocuse-uttagningen.
Av samtliga inskickade recept (Fas 1) kommer en jury att plocka ur tre stycken finalister som får laga upp sina inskickade recept inför juryn (Fas 2).
Årets tävlingsuppgift:
Skapa en modern rätt där rot- och blekselleri är huvudråvaror. Rätten ska uppfylla följande kriterier:
- Minst två komponenter av rot- och blekselleri, tillagade separat eller i kombination.
- Valfritt protein som komplement (även växtbaserat).
- Serveras i sin helhet på tallrik. Fler såser är tillåtna, endast en får serveras apart.
- Totalt sex portioner.
Fullständiga tävlingsregler och mer information finns här:
Vid frågor, kontakta Tävlingsledare Fredrik Hultgren E-post