Den 31 mars 2025 går den prestigefyllda Bocuse d’Or Sweden Commis Award av stapeln på Münchenbryggeriet i Stockholm. Denna årliga tävling, som arrangeras av Bocuse d’Or Sweden, riktar sig till unga kvinnor i årskurs tre på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Målet är att inspirera fler kvinnor att tävla i matlagning och på lång sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or.
Tävlingsformat och final
Årets Commis Award består av två faser:
- Fas 1: Deltagarna skickar in sina recept och bilder. Uppgiften offentliggörs cirka tre månader innan tävlingen.
- Fas 2: De bästa deltagarna, utvalda av en jury, går vidare till finalen som den 31 mars 2025. Här får de tävlande laga sina recept inför juryn.
Finalen äger rum i samband med den svenska uttagningen till Bocuse d’Or den 31 mars 2025, vilket ger ytterligare spänning till tävlingen.
Tidigare vinnare av Bocuse d’Or Sweden Commis Award:
- 2020: Thilda Mårtensson
- 2021: Linnéa Sandgren
- 2022: Isabella Winkler
- 2023: Lovisa Hutton
- 2024: Paula Bernzen
Vinnaren av Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2025 belönas med:
- En resa tillsammans med Team Sweden till finalen av Bocuse d’Or Europe i början av 2026.
- En valfri dagskurs på Restaurangakademien.
- Presentkort från tävlingens partners.
För de som kommer på andra och tredje plats väntar följande:
- En valfri dagskurs på Restaurangakademien.
- Presentkort från våra partners.
Markera den 31 mars 2025 i era kalendrar – en dag fylld av talang, passion och framtidens stjärnor inom svensk gastronomi!
För mer information, vänligen kontakta
Fredrik Hultgren, tävlingsledare
[email protected]