Vartannat år hålls uttagningen i Bocuse d’Or Sverige där Svenska kockar i toppskiktet möts för att tävla om vem som blir Sveriges kandidat i Bocuse d’Or. Med kandidaten arbetar både Coach och Commis samt ett brett nät av kockkollegor tillsammans, som Team Sweden, för att möjliggöra kandidatens vision inför både det europeiska mästerskapet och senare världsmästerskapet i världens mest prestigefyllda kocktävling.

Teamet 2026-2027
CANDIDATE: LUDWIG TJÖRNEMO
Ludwig Tjörnemo är en av Sveriges mest meriterade tävlingskockar med erfarenhet från både Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget. Han har vunnit Årets Kock 2020, guld i Culinary Olympics och säkrade sin plats som svensk kandidat i Bocuse d’Or efter segern i Bocuse d’Or Sweden 2025. Med bakgrund från restauranger som Per Se och Eleven Madison Park i New York, AOC i Köpenhamn samt flera toppkrogar i Stockholm, representerar Ludwig nu Sverige på den internationella tävlingsscenen.

COMMIS: EMILIA BJÖRKLUND
19-åriga Emilia Björklund är ny commis i Bocuse d’Or Team Sweden och kommer att arbeta sida vid sida med Ludwig Tjörnemo under de kommande två åren. Uppvuxen på Gotland väcktes hennes matintresse tidigt, med närhet till råvaror och gemensam matlagning i familjen. Tävlingslusten tog fart under gymnasietiden och ledde till vinster i både Årets Kockelever och Årets Kockelev. Efter praktik på Ekstedt och Portal tar hon nu nästa steg, att representera Sverige i världens mest prestigefyllda kocktävling.

COACH: JIMMI ERIKSSON
Som coach återvänder Jimmi Eriksson till Bocuse d’Or-teamet, nu med erfarenhet både som tidigare svensk kandidat och en av landets mest meriterade tävlingskockar. Han har vunnit Årets Kock, Nordiska mästerskapen och Global Chef Challenge. Med sin gedigna tävlingserfarenhet och sitt skarpa ledarskap vägleder Jimmi nu det svenska teamet mot Bocuse d’Or Europe 2026 och den stora finalen i Lyon 2027.
Fler starka namn i laget
JURY: PETER ASP JELKSÄTER
Peter själv har tävlat i det Svenska Kocklandslaget år 2006, 2007 och 2008, men han är framförallt omtalad för sin tidigare roll som coach för Gustav Leonhardt 2024-2025 (Silver i EM och Brons i VM), lagledare och coach åt Juniorkocklandslaget, Yrkeslandlaget, Konditorlandslaget och inte minst som teknisk coach åt Bocuse d’Or Tea-m Sweden 2010–2013.
Utöver sin roll som Bocuse d’Or Swedens internationella juryrepresentant arbetar Peter på Michelinkrogen Adam/Albin. Han är en engagerad och passionerad matlagare samt en stor förebild och inspiratör åt många kockar. Med Peters expertis är vi säkra på att vi kommer nå nya höjder i kommande Bocuse d’Or tävlingar.

PRESIDENT: TOMMY MYLLYMÄKI
Tommy Myllymäki är Sveriges President i Bocuse d’Or och en av Sveriges mest välrenommerade kockar. Hans senaste krog Aira på Djurgården i Stockholm belönades 2023 med två stjärnor av Guide Michelin. I Bocuse d’Or har han kammat hem ett silver och ett brons i världsfinalen i Lyon samt ett guld i Europafinalen på hemmaplan i Stockholm 2014. Dessutom coachade han Sebastian Gibrand till en silvermedalj i Bocuse d’Or 2019. Till sin meritlista kan han även lägga titeln Årets Kock och förstaplatsen i Kockarnas Kamp.

Tidigare kandidater

GUSTAV
LEONHARDT
3RD PLACE 2025
BOCUSE BRONZE

JIMMI
ERIKSSON
4TH PLACE 2023
BOCUSE HONORIS CAUSA 2023

SEBASTIAN
GIBRAND
2ND PLACE 2019
BOCUSE D’ARGENT
5TH PLACE 2021

ALEXANDER
SJÖGREN
7TH PLACE 2017

TOMMY
MYLLYMÄKI
2ND & 3RD PLACE 2011 & 2015
BOCUSE D’ARGENT

ADAM
DAHLBERG
6TH PLACE 2013

JONAS
LUNDGREN
2ND PLACE 2009
BOCUSE D’ARGENT

MARKUS
AUJALAY
5TH PLACE 2007

JONAS
DAHLBOM
4TH PLACE 2005

PAUL
SVENSSON
5TH PLACE 2003

HENRIK
NORSTRÖM
2ND PLACE 2001
BOCUSE D’ARGENT

MATHIAS
DAHLGREN
BOCUSE GOLD 1ST PLACE 1997

MELKER
ANDERSSON
2ND PLACE 1995
BOCUSE D’ARGENT

FREDRIK
ERIKSSON
7TH PLACE 1993

CRISTER
SVANTESSON
5TH & 12TH PLACE 1989 & 1991

CHRISTER
LINGSTRÖM
DNQ 1987